5+1 érv, hogy miért jó/jobb csomagolásmentes boltban bevásárolni Egerben

Sokan kérdezik, hogy mivel másabb vagy jobb egy ilyen üzletben megvenni a mindennapi élelmiszereket, vagy drágább-e környezettudatosan élni és/vagy vásárolni illetve hogyan is valósul meg a gyakorlatban a csomagolásmentes vásárlás. Hálistennek Egerben is teret kapott ez az üzlettípus, így 5+1 érvvel szeretnélek meggyőzni, hogy miért jobb a StopCsomagolás!-ban vásárolni.

1.  Minőség és széles választék

Az üzletben válogatott termékkínálattal találkozhatsz, hűtést igénylő portékákon kívül majdnem mindent meg tudsz vásárolni, ami egy átlagos háztartásban megtalálható. A paletta folyamatosan bővül és az igényekhez igazodik, így tudasd velem, ha valamit nem találsz. Ami a minőséget illeti, számos termék prémium kategóriába sorolható, lásd: fűszerek, belga csokoládé, olívaolaj, zöldségpürés tészták, tisztítószerek, kozmetikumok, kávé stb. Ugyanakkor az átlagos termékek is magas minőséget képviselnek, többnyire felelős gazdálkodásból és Magyarországról származnak, így a kézműves terméken keresztül nagykereskedői termékekkel is találkozhatsz, de mindenből általam legjobbnak vélt minőségben. Ha nem hiszed, próbáld ki!

2.  Kedvező árak

A többség nem mer bejönni hozzám, mert azt vélik, hogy az ilyen vásárlás drága, nem nekik való, macerás, ez ilyen bio meg túl zöld gondolkodás, ez ilyen 21. századi marhaság. NEM! Nekem a filozófiám az, hogy a mindennapi ember is tud úgy élni, vásárolni, hogy az megfizethető legyen, vagy talán még olcsóbb, mint egy átlagos vásárlás és én ezt szeretném is bebizonyítani Eger lakosságának. A termékek javarészt 25-15-10-5 kilogrammos, lédig kiszerelésben érkeznek, így ennek köszönhetően vannak olyan termékek, amiket kifejezetten kedvező/olcsó áron tudok kínálni a megszokotthoz képest. Lehet, sőt biztos van olyan termék, amit esetleg máshol megtalálsz olcsóbban, de biztos, hogy ugyanazt a minőséget képviseli?!

 3. Környezet-tudatosság

A környezeted meg fogja hálálni minden tettedet, melyet érte teszel. Ha 5-10 év múlva megkérdezik Tőled – legyen az gyermeked, unokád, barátod, bárki – hogy te mit tettél a környezetedért, hogy ne keletkezzen ennyi hulladék, ne vágjanak ki ennyi fát, ne pusztuljon el szinte az egész vízi élővilág a temérdek műanyagtól, na akkor mit fogsz mondani?! Ha ennyivel is hozzá tudsz járulni egy élhetőbb, tiszta bolygóért, akkor tedd meg!  Nincs felesleges csomagolóanyag, felesleges hulladék, felesleges több tízezer kilométer szállítás, felesleges fakivágás, szennyező és mérgező tisztítószerek, szintetikus anyagok. Észre fogod venni, mennyivel kevesebbszer kell levinned a szemetet, ha a saját tárolódba, edényedbe, üvegedbe, flakonodba landol a termék, és ezzel nem kell ezt kidobnod, hanem újrahasználod, benntartod a körforgásban.

4.  Szakértő kiszolgálás

Ha nem tudod egy termékről mire való, mihez használják, hogyan kell elkészíteni, milyen összetevőkből áll, bátran fordulj hozzám! Az üzletben sok-sok terméknek története van, mégpedig olyan tekintetben, hogy kik készítik, milyen módon, honnan származik, hogyan kerül az üzletbe. Minden kíváncsi kérdésedre igyekszem a lehető legjobb tudásommal választ adni. Egy-két élelmiszert már akkor „leteszteltem”, mikor még csak tervben volt, hogy értékesíteni is akarom; van, amit már ideérkezése után kóstolgattam, készítettem el, használtam, így saját kézből és tapasztalatok útján tudok segítségedre lenni.

5.  Helyi termékek

Támogasd te is a helyi gazdaságot, helyi termelőket és kézműveseket!  Számos olyan élelmiszer vagy textília sorakozik a fapolcokon, amik Egerből, a megyéből, vagy környező településekről érkeznek. A teljesség igénye nélkül találkozhatsz produktummal az alábbi helyekről: Egerszalók, Novaj, Heves, Óföldeák, Túrkeve, Noszvaj, Biatorbágy.

+1:  Pontosan annyit vehetsz mindenből, amennyire szükséged van!