Bemutatkoznak a StopCsomagolás! textil kézművesei

Ismerd meg azokat az embereket, akik hétről hétre csodákat varázsolnak az egri csomagolásmentes üzletbe! Mindennek létezik többször használatos, mosható alternatívája, és neked most már keresni sem kell. Így szól az ő történetük:

Kitley Zsófi vagyok.

Amióta az eszemet tudom mindig szerettem alkotni. Gyerekkorunkban sok időt töltöttünk húgommal az anyai nagyszüleinknél. Nagypapám nyugdíjas villamosmérnökként mindig bütykölt valamit, olyan nem volt, amit ő ne akart és ne tudott volna megszerelni, nagymamám pedig csodálatosan kötött és bármit megvarrt a Burdából vagy saját kútfőből. A szó szoros értelmében egyikük sem volt művész ember, de a kreatív légkör, ami körbelengte őket inspirálóan hatott egész gyerekkoromra és arra, aki ma vagyok.Az elmúlt 27 évem során a legkülönbözőbb módokon csillapítottam az alkotás iránti vágyam. Most éppen már jó ideje a varrás az, ami egyszerre leköt és felszabadít, ilyenkor megszűnik a külvilág számomra. 

Maga a környezettudatosság és a fenntarthatóság fokozatosan szivárgott be az életembe, ahogyan gondolom sokunkéba, akik ezt az utat tapossuk. Így végül elkerülhetetlenül összefonódott bennem ez a két érdeklődési kör, melynek eredményeképpen most ezeket a textil csomagolókat és betéteket készítem. Nem én találtam fel a spanyol viaszt tudom, de azt garantálhatom, hogy csak a legkiválóbb alapanyagokkal dolgozom és csak olyan alkotást engedek ki a kezeim közül, amivel maximálisan elégedett vagyok, amivel néha nem könnyítem meg a saját dolgom. Hatalmas boldogság számomra, hogy amiket készítek, azt mások végül használni fogják (és remélhetőleg szeretni is 🙂 ), és ezáltal közösen közelebb kerülünk egy fenntarthatóbb élethez.

Plank Judit vagyok, férjemmel együtt, Plank Zsolttal, mi vagyunk a Tündérputtony és Tündér Manufaktúra tulajdonosai.

Sokan ismerhettek Minket a Tündérputtony révén, hiszen nagyon sok egri és Eger környéki anyukának segítettünk /segítünk most is abban, hogy kényelmesen, helyesen tudja hordozni babáját. Lassan 12 éve készítünk babahordozókat és sok hasznos textil terméket. Fontos számunkra  a fenntarthatóság, környezetvédelem. Így évről évre egyre szerteágazóbb lett a termékpalettánk. Hiszen a hordozó eszközökhöz megvásárolt / szövettetett anyag maradékokat sajnáltuk kidobni, mind gazdasági mind környezetvédelmi szempontból, így újabb termékek születtek, mint pl. mosható arctisztító korong, textil szalvéta, textil zsebkendő, konyhai törlőkendő vagy épp a levendulával töltött állatkák, zsákok, sópárnák, hordozókra a pántvédők.

2017-ben bővült családi vállalkozásunk, egy másik számunkra fontos, értékes körrel a gyógynövényekkel. Így megszületett a Tündér Manufaktúra oldalunk, készítünk természetes alapanyagú szörpöket, lekvárokat. Saját gazdaságunkban termesztjük hozzá a levendulát, mentát, citromfüvet, zsályát és az ízletes gyümölcsöket.
Termékeink egy részét megtaláljátok Egerben a csomagolásmentes boltban.

Végh Georgina vagyok,

38 éves a Pinkgin és a Pinkoriginals megálmodója, melyet a férjemmel együtt valósítottunk meg. A két márkanév két irányvonalat jelöl, a Pinkgin a textilek világa, míg a Pinkoriginals a nyomtatott termékeké illetve a két világ ötvözetét/társítását/”házasságát” foglalja magába. Mindig is valami olyat szerettem volna csinálni amiben kifejezhetem önmagam és sok-sok próbálkozás után ezt a textilekben találtam meg.

Nem tekintek rá munkaként, ez valójában egy szerelem ahol, szárnyalhatok. Telis tele kihívásokkal, tanulással, fejlődéssel, de szeretem! A családom mellett így lett teljes az életem. Minden általam készült termékben benne vagyok én is!

Ha szeretnél az ő szívükből, lelkükből te is hazavinni egy kicsit, megtalálod a termékeiket Egerben, a csomagolásmentes boltban!